Your miracle is on its way

Sommige werkweken zijn taai. De tijd tikt traag voorbij en er zijn (te) weinig momenten van groot enthousiasme of diepe vreugde. Mijn afgelopen weken waren zulke taaie weken. Ik had moeite om mezelf te motiveren, om nieuwe initiatieven te ontplooien, om te blijven geloven in mijn eigen kracht. Liever zou ik hier natuurlijk vertellen dat ik nooit dit soort weken beleef, maar dan zou ik liegen. En eerlijk gezegd denk ik dat iedereen ze wel eens heeft. Soms ontbreken gewoon de positieve prikkels die je energie geven en blij maken.

Al vele jaren hangt er in mijn keuken een kaartje dat ik ooit van een vriendin kreeg, met de tekst: Don’t give up, your miracle is on its way. Soms zijn zulke bemoedigende woorden even nodig. Bovendien zijn ze niet alleen nodig, maar ook hartstikke waar. Want natuurlijk blijft het niet altijd taai en moeizaam en futloos. Your miracle is on its way. En vandaag kwam mijn wonder. En wel in drievoud! Eerst een vraag om in het najaar een lezing over rituelen te houden, vervolgens een verzoek van een uitvaartondernemer om teksten te schrijven voor haar website en sociale media en tot slot een leuk netwerkgesprek met twee uitvaartondernemers in Utrecht. Joehoeeee! Ik ben er weer. Ik voel weer energie stromen. Ik kan weer vooruit.

Dus voor iedereen die op dit moment taaie werkweken beleeft: hou vol! Het is een schrale troost, maar zulke weken horen er soms gewoon bij (tenzij het natuurlijk té lang duurt en het tijd is voor verandering van werk). Het kan niet altijd feest zijn. Maar er komt een kentering, er komt iets fijns en inspirerends en uitdagends op je pad. Don’t give up, your miracle is on its way!

2 reacties

  1. Dank Irene, mevrouw van der Meulen, voor je peptalk via dit blog.
    Ik wens je al het Goede en many miracles.

    Ze zijn overal. Vanmorgen kwam ik er één tegen. Jou. Dank voor je woorden. In ons onvolmaakt zijn anderen helpen maar ook geholpen willen zijn. Essentieel om te leven. Heel logisch, maar soms o zo moeilijk.
    Je was vanmorgen als een bazuin. Duidelijk herkenbaar en oproepend tot actie. Als is er met een triangel, en zijn pling, ook niets mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.