Over mij

Al jong was ik gefascineerd door levensvragen en spiritualiteit. Het bracht me tot een studie theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna ik ruim 13 jaar predikant ben geweest. In die jaren heb ik talloze uitvaartdiensten en trouwvieringen begeleid. Juist in dít werk kwamen mijn talenten en passies op prachtige wijze samen: ik kan mensen op hun gemak stellen, goed luisteren en met mijn woorden de kern raken. Ik heb dit deel van het werk altijd met veel liefde gedaan. In 2020 besloot ik om te stoppen met mijn werk als predikant en me helemaal toe te leggen op de ritueelbegeleiding.

Als ritueelbegeleider maak ik samen met de betrokkenen een ceremonie die past bij hún wensen en waarden. Of dat vanuit een humanistische levensvisie is, een atheïstisch standpunt of een religieuze of spirituele houding, maakt mij niet uit. Ik ben benieuwd naar wat voor jou belangrijk is, daar sluit ik graag bij aan. Natuurlijk helpen mijn theologische opleiding en jarenlange werkervaring als predikant mij om, áls je dat wilt, de juiste religieuze woorden en rituelen te vinden.

Tot slot: ik woon in Houten samen met Sybren en zijn dochter (18). Ik houd van lezen, schrijven, hardlopen, koken en mijn vrijwilligerswerk als zorgvrijwilliger in een hospice.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees hier wat anderen over mij zeggen.