Ik schrijf voor jou

Soms zou je iets willen schrijven, maar kun je de juiste woorden niet vinden. Je zou bijvoorbeeld willen spreken tijdens een afscheidsceremonie. Of je wilt iemand bedanken op een bijzondere manier. Of je zou het liefst in een raak gedicht je gevoelens van vriendschap of liefde willen uiten. Ik help je daar graag bij. Ik schrijf teksten – een toespraak, een gedicht, een brief, etc. – in opdracht. Omdat ik namens jou schrijf, wil ik de woorden niet uit mijn maar uit jouw hart laten komen.

Schrijven begint daarom voor mij altijd met luisteren. Ik luister naar jouw verhaal, naar jouw herinneringen, naar jouw gedachten en gevoelens. Naar jouw hart. Ik stel vragen, ik maak aantekeningen en ik laat ons gesprek bezinken. Ik probeer vervolgens de kern van wat jij zeggen wilt te vatten in woorden. Uiteraard hebben we overlegd over lengte en stijl van de tekst.

Als ik klaar ben, ontvang je mijn tekst. Natuurlijk is er dan ruimte voor feedback. Ik ben altijd bereid om bij te schaven, aan te vullen, te verbeteren. Als het eindresultaat helemaal naar je zin is, is de tekst van jou.
Over de prijs hoeven we het niet eens te worden, die bepaal jij. Ik ontvang van jou wat deze woorden jou waard zijn.

Op prachtig papier
Sinds 2022 werk ik samen met Marieke van de Pol en Yvonne van Almaren. Beiden zijn handboekbinders en maken prachtige producten van papier. Zij kunnen van de tekst die ik voor jullie schreef iets unieks maken, uiteraard kiezen we samen techniek, formaat, etc. Een paar voorbeelden van hun werk vind je hieronder.

“Echt prachtig hoe jij dingen kan verwoorden die mensen voelen.” (Zenna)

“Fantastisch, Irene, tranen over onze wangen.” (Daniëlle)