Uitvaart-met-zorg

Ik vind het telkens weer mooi en bijzonder: dat zorgpersoneel tijd maakt (op hun vrije dag!) en moeite doet om naar de uitvaart van een bewoner of gast te gaan! Deze week maakte ik het twee keer mee, beide keren werd hun aanwezigheid enorm gewaardeerd door de naaste familie. Na een uitvaartceremonie eerder deze week in Amsterdam zag ik hoe familie en verpleegkundige elkaar een knuffel gaven. Ik realiseerde me dat het voor hen ook een afscheid is van elkaar. Ze hebben elkaar weken, maanden, soms jaren regelmatig ontmoet en vanaf nu zal dat ophouden. En hoe onvoorstelbaar fijn is het als er met liefde gezorgd wordt voor jouw dierbare. Ik proef grote dankbaarheid bij families en oprechte liefde en betrokkenheid bij zorgmedewerkers.
Ik snap heel goed dat een uitvaart bezoeken lang niet altijd lukt, gezien alle druk en drukte in de zorg. Des te mooier en bewonderenswaardiger dat het soms wél lukt! Een welgemeend compliment en dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.