Doe je ook leuke dingen?

“Doe je ook leuke dingen?”, vragen mensen mij wel eens als ik hen vertel over mijn werk. Dat bestaat immers voor een groot deel uit het begeleiden van uitvaartceremonies. Zeker! Vandaag werd ik gebeld door een jonge vrouw: of ik in 2022 de huwelijksviering van haar en haar vriend wil begeleiden. Ja, graag natuurlijk! Ik kreeg er tijdens het telefoongesprek met haar al zin in, maar we moeten nog even geduld hebben.

Een paar uur later werd ik door een andere vrouw gebeld, nu met de vraag om een uitvaartplechtigheid te verzorgen. En met dezelfde liefde en oprechtheid zei ik ja. Ik zou een uitvaart niet ‘leuk’ willen noemen – hoewel er ook in en rondom een uitvaart soms heel wat gelachen wordt en genoten van mooie herinneringen – maar het is wel prachtig en waardevol werk. Natuurlijk kan het zwaar en verdrietig zijn en word ik geraakt door de pijn van de nabestaanden. Of van degene die sterven gaat. Maar toch… ik ervaar mijn werk niet als zwaar. Laat staan als ‘niet leuk’. Ik doe het met hart en ziel. Zowel de uitvaarten als de huwelijken. Het lijken misschien uitersten, maar zo ervaar ik het helemaal niet. Beide momenten draaien om liefde. Dát maakt mijn werk zo mooi.

Dus of ik ook leuke dingen doe? Jazeker! En ik doe alleen maar mooie dingen. Vol liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.