Anderen over mij

Margo, maart 2023 
Enorm bedankt voor je praktische en mentaal/emotionele betrokkenheid. Het was erg steunend en we zijn echt ontzettend blij met jouw toevoegingen. We kijken terug op een heel mooi afscheid, wat zonder jou lang niet zo mooi was geweest. Bedankt!

Hans en Anneke, september 2022
Vanaf het moment dat je binnenkwam in de Kuifmees tot de crematieplechtigheid was je een steun voor ons. De juiste woorden vinden lijkt je makkelijk af te gaan en zal zeker een talent van je zijn. Ook de rust die je uitstraalt, heel fijn allemaal. Tegelijkertijd heb je ook oor voor andere problemen die spelen. Heel knap!

Irene, augustus 2022
Irene, nogmaals dank voor hoe je ons hebt geholpen om tot zo’n mooie, warme en liefdevolle uitvaart te komen. Precies zoals ik het bedoelde. Wat verbond je alles mooi. Wat reageerde je mooi op onze onverwachte actie om toch bij elkaar op de bank te gaan zitten. Het oogcontact dat je maakte met ons was ook heel fijn. Het had niet mooier kunnen zijn. Zo jammer dat mijn moeder het niet heeft kunnen zien.
Echt super fijn dat jij erbij was ❤️.

Arno, juli 2022
Enorme dank voor je rust, je steun, het uit handen nemen van een deel van onze zorgen en het respectvol leiden van de plechtigheid. Ik heb mensen in bewondering horen zeggen ‘met haar erbij zou ik het wel aankunnen’ ed. Zo voel ik het ook.

Jan, Saskia, Sigrid en Lars, mei 2022
Zelf spreken of iemand anders jouw woorden laten vertellen?
Wij zijn blij dat we via Dela Irene hebben ontmoet als begeleider bij de uitvaart van onze moeder.
Heel knap hoe ze van onze verhalen en anekdotes, die wij door elkaar vertelden, één verhaal heeft gemaakt waarin onze moeder heel herkenbaar was. Wij zijn door de inbreng van Irene ontzorgd en haar prettige begeleiding en duidelijke stem hebben bijgedragen tot een mooi afscheid.

Madeleine en Jeltje, mei 2022
Irene is de leidraad geweest rondom de afscheidsdienst van onze dierbare. Ze was betrokken, invoelend en gaf ons allemaal de ruimte voor onze wensen. Hier heeft zij één mooi geheel van weten te maken. Ook haar eigen inbreng hebben wij zeer gewaardeerd. Hierdoor is de afscheidsdienst een kostbare herinnering geworden voor ons. 

Esther, maart 2022
Ik ben blij dat we met jou in zee zijn gegaan.
Ik heb jouw begeleiding heel erg gewaardeerd. Op zo’n moment komt er zoveel op mij af dat de chaos in mijn hoofd niet lijkt te stoppen. Je rustige karakter en gerichte vragen hebben mij geholpen de zaken weer op orde te brengen. Je hebt mij echt ontzorgd. Dat was fijn. Dank je daarvoor.

Carla, maart 2022
Afscheid nemen van een geliefde is altijd onverwachts en niemand ontkomt eraan. Irene, je was voor mijn moeder, mijn gezin en mijzelf een rustig baken in een emotionele rollercoaster. Onze verhalen over mijn vader – een geschiedenis van 90 jaar – heb jij prachtig verwoord en je gaf ons de steun die wij nodig hadden bij zijn afscheid!

Olga van der Tuuk (register uitvaartverzorger, DELA), januari 2022
Ik hoop nog heel vaak met je samen te mogen werken. Je bent een verrijking en steun voor families in zwaar weer. Wat doe jij dat goed! 

Yvon, december 2021
Graag wil ik je hartelijk danken voor de warme en betrokken begeleiding die je mij hebt gegeven tijdens het afscheid van Rietje. Het was, ondanks het verdriet wat ik voelde, een prettige ervaring. Nogmaals dank dat ik je heb mogen leren kennen en wat je voor ons hebt gedaan. Wens je alle goeds.

Casper en Ida, december 2021
We willen je bedanken voor de mooie en voor ons waardevolle toespraak bij de begrafenis van onze vader en broer. Door emoties overmand bij een zo snel overlijden hebben wij het als een uitkomst ervaren dat jij alle fijne herinneringen tot een mooi verhaal hebt kunnen maken.

Aart en Geert, december 2021
Jouw inleving in zowel de nabestaanden als de overledene heeft geleid tot een hele fijne afscheidsceremonie.

Betty, oktober 2021
Het was zo mooi, zo ontroerend wat je zei tijdens de afscheidsdienst. Je kunt goed luisteren en hebt een mooi taalgebruik. Iedereen was ervan onder de indruk. Zoals mijn nicht schreef: “De predikant sprak ook met zoveel warmte, net of ze Cor al heel lang kende…” Zelfs de niet-gelovigen waren enthousiast!

Fam. van den Hoek, oktober 2021
Bedankt voor je mooie invulling van de uitvaartdienst. Van alle input van onze samengestelde chaos heb je er precies uitgehaald wat belangrijk is.

Hans en Ria, september 2021
Op 6 augustus 2021 hebben wij afscheid moeten nemen van onze jongste zus. Dit werd door Irene op een hele mooie manier begeleid, na eerst uitvoerig met ons gesproken te hebben. Onze familie en andere aanwezigen waren vol lof. Uit een mooi afscheid kun je troost putten. Dankjewel Irene.

Nick, september 2021
Irene was de begeleidster van de afscheidsceremonie van mijn broertje (25). Hij is veel te vroeg en onverwacht gegaan, zoals u zult begrijpen is dat een enorm verlies. Irene kwam bij ons langs en voelde onze situatie goed aan tijdens het interview ondanks alle emotie. Tijdens de dienst sprak zij beheerst, betrokken en met inlevingsvermogen wat bijdroeg aan een mooi afscheid. Nadien heeft ze ons ook nog gebeld om te vragen hoe het met ons ging, wat ook haar betrokkenheid bij de familie onderstreept. Afscheid nemen doe je maar één keer en ik durf te zeggen dat je dan bij Irene aan het juiste adres bent als begeleidend spreekster.

Jeltje en Lufang, juli 2021
Hierbij willen we je graag nogmaals heel erg bedanken voor de prachtige trouwceremonie afgelopen zondag! Wat was het mooi en wat paste het goed bij ons. ​Je hebt zowel onze verschillende culturele als religieuze achtergronden tot hun recht laten komen in één samenhangende ceremonie. Ook de gesprekken vooraf hebben we als heel prettig ervaren en wat heb je goed naar ons geluisterd en meegedacht. Bijzonder hoe jij dingen weet te verwoorden, treffend! Ook onze gasten waren lovend; zowel over de invulling van de ceremonie, maar ook over jou. ‘Dat had je duidelijk vaker gedaan’ 🙂

Sander, juni 2021
Irene is in enkele woorden te omschrijven als empatisch, bekwaam, integer en zorgvuldig. Zij weet bij de eerste kennismaking in een hele verdrietige situatie snel tot de kern te komen. Zij kan tactvol omgaan met eventuele gevoeligheden en doet recht aan nabestaanden en de overledene. Opvallend is haar taalgevoel. Irene gebruikt rijke en verbindende taal. 
Irene weet kinderen op een hele natuurlijke manier te betrekken. 
Hoewel we eerst hebben overwogen het afscheid zelf vorm te geven zijn wij heel blij dat we Irene bij de uitvaart hebben betrokken. Dit hadden we zelf nooit zo kunnen vormgeven. 

Jeannette, juni 2021
Ik vind het bijzonder hoe goed je in staat bent mensen voor hen essentiële punten te laten vertellen. Heel mooi!

Lambert, mei 2021
Een paar maanden geleden ontstond de behoefte bij mijn moeder (en vader) om in contact te komen met een ritueelbegeleider. (…) In de gesprekken met Irene werden de behoeftes van mijn moeder besproken. Door haar directe en zeer respectvolle manier van omgaan merkte mijn moeder een openheid en kon zij zodoende haar behoeftes bespreken, haar zorgen over de dood, maar ook de vreugde die ze heeft beleefd in haar leven. Mijn moeder heeft de oprechte manier van Irene als zeer ondersteunend ervaren!
Irene was dan ook degene die ons als nabestaanden heeft begeleid in het vormgeven van de herdenkingsdienst van mijn moeder. Haar mensenkennis en haar gevoelige manier om de verschillende mogelijkheden, behoeftes van mijn moeder maar ook die van ons samen te brengen heeft ons ondersteund in deze toch moeilijke tijd.
De herdenkingsdienst stond in het teken van mijn moeder, haar leven en haar verbinding met God en met het geloof. Met een mooie “preek” die vanuit de geloofsbeleving van mijn moeder is verteld kon ieder, gelovig of niet gelovig, goed voelen hoe mijn moeder in het leven stond en hoe zij in de verschillende fasen van haar leven in het geloof (op haar manier) steun vond.
Irene als ritueelbegeleidster stelt de hulpvraag in het centrum; haar eerlijk en oprechte manier van begeleiden geeft een gevoel van zekerheid maar ook de mogelijkheid om de verschillende gevoelens een plekje te geven. Hartelijk dank hiervoor.

Aantje, Janny en Marjan, mei 2021
Op advies van uitvaartzorg VanDavid die de uitvaart heeft geregeld, zijn wij in contact gekomen met Irene van der Meulen. David van der Waal had het idee dat Irene goed bij ons en onze wensen en ideeën zou passen, en dat was inderdaad helemaal juist.
Zij is bij ons geweest om de rouwdienst in de kerk voor te bereiden en te leiden. Irene straalt rust uit, kan goed luisteren, leeft zich goed in in wat we wilden (en wat niet….).
Zelfs op de ochtend van de uitvaart, toen wij besloten een “voor ons beladen stukje tekst” toch maar niet voor te lezen in onze In Memoriam, heeft Irene dat op het laatste moment nog in haar eigen tekst verweven.

Joke, februari 2021
Lieve Irene,
Je bent voor mij en de mijnen een troost geweest in een moeilijke tijd.
Je lieve leiding aan de crematie-ceremonie van mijn man Dick heeft me goed gedaan en was een begin van herinnering.