Boek: Talen naar troost

Woorden zijn krachtig. Ze doen iets met de lezer of hoorder. Irene van der Meulen (1982; theoloog, ritueelbegeleider en rouwbegeleider) is in staat om met heldere woorden te troosten. Het boek Talen naar troost (Houten 2023) bevat gedichten over afscheid en verlies. Elk gedicht wordt voorafgegaan door enkele gedachten over rouw.

De tweede helft van het boek bevat schrijfoefeningen rond het thema rouw. Met deze oefeningen helpt Irene je om je eigen woorden te vinden. Het gaat niet om het eindresultaat, maar om het proces. Al schrijvend kom je tot nieuwe inzichten of beland je op nog onontgonnen terrein in jezelf. De oefeningen zijn toegankelijk voor zowel de geoefende schrijver als degene die nooit schrijft.

Prijs: € 13,50 (exclusief eventuele verzendkosten á € 4,36).
Bestellen kan via een e-mail naar: irene@irenevandermeulen.nl

Enkele reacties op Talen naar troost:

“Wat een prachtig boekje vol rijkdommen heb je geschreven. Ik maak een diepe buiging voor je. Jouw gedichten met de zorgvuldig gekozen woorden zijn hoopvol, troostend, liefdevol en o zo raak.” 
– Guiduin Orioni –

“Ik heb het zojuist even doorgebladerd. Wat een prachtige gedichten, zo eenvoudig en simpel, zonder moeilijke taal. Ik ben al enorm geraakt, bijv. door Verdriet in stukjes. Echt een fijn boekje om kado te geven.”  
– Esther Verwimp –

“Wat heb je een juweel van een boekje geschreven! Tranen stroomden bij het lezen ervan. Dankjewel!”
– Lianne Banda –