Over mij

Schrijven is voor mij een manier om te bezinnen. Schrijven dwingt me om stil te staan, goed te kijken, te zoeken naar woorden die zeggen wat ik voel en denk. En zo schept schrijven helderheid en rust. Kortom: schrijven doet me goed. En zo bekeken schrijf ik vooral voor mezelf.

Maar schrijven is meer dan een individuele activiteit. Het is ook communicatie. Via mijn woorden zoek ik contact. Ik wil jou raken, prikkelen, troosten, iets vertellen. En dat doe ik door mezelf te laten kennen, door iets van mijzelf – een ervaring, een gevoel, een gedachte, een zoektocht, een vraag – aan jou te laten zien. Via geschreven woorden. Ik hoop dat mijn woorden jou goed doen.

Ik ben theoloog en werk sinds mei 2017 als predikant in de Protestantse gemeente IJsselstein. Ik doe mijn werk met veel plezier, en ook als predikant schrijf ik af en toe. Vooral preken. In mijn vrije tijd houd ik, behalve van schrijven, van hardlopen, wandelen, fietsen, lezen en koken. Ik woon in Houten, samen met Sybren en zijn dochter. Veel foto’s op deze website zijn gemaakt door Sybren (http://www.sybrenvisser.nl).